Nejnovější recenze ze sekce Digitální kamery
- chybí podrobnější manual
Výborná kamera
- Komfortní ovládání
Skvěla kamera

Ordro AC5
Přidáno: 18. května 2025
(naposledy upraveno 18. května 2025)
Zakoupeno v Cool-mania.cz
- Označení profi... je silně přehnané.
Výhoda plyne z použití, jako nevýhodu vidím formu upevnění, která se jeví jako nedostatečná, výrobek snadněji spadne a část z umělé hmoty taky asi moc nevydrží.
- Parádní kamera pro každodenní použití
- Fajn funkce
- GPS
- Kvalitní obraz
- IR
Již má druhá kamera, jsem s ní spokojený a všem doporučuji.
Super
- jedna z nejlepsich kamer na trhu
- Často musíte opravovat jednotku ne několikrát vypojit a zapojit.

Secutek MDC-KP03
Přidáno: 28. března 2025
(naposledy upraveno 28. března 2025)
Zakoupeno v Spyobchod.cz
- Malá nenápadná kamera, snadno uchytitelná.
Pokud nejste profik ale chte tocit...tak neváhejte !
Kamera je překvapením jak v kvalite zaznamu tak ve stabilizaci obrazu a ten 24x opticky zuum je úžasný!!!
- kvalitní produkt, hezký obraz a umí i skvělé fotografie
větší kamera, nestrčíte jí do kapsy, ale pro můj účel natáčet v ateliéru krátké filmy perfektní
Vše naprosto perfektní
- Malé rozměry, lehká do ruky, funguje s micro SD paměťovou kartou 256GB, nabíjení přes Usb.

Sony FDR-AX43
Přidáno: 4. března 2025
(naposledy upraveno 18. března 2025)
Zakoupeno v Digital24.cz
Přiliš krátká doba na hodnocení.
Kvalitní lehká kamera, 24násobný optický zoom umožňuje pořizovat ostré obrázky, samozřejmě při použití stativu. Výborná je i optická stabilizace. Zabudované české menu umožňuje intuitivní ovládání i bez návodu, který je však samozřejmě potřeba pro přesnější nastavení. Vzhledem ke kvalitě kamery je cena úměrná.
- intuitivní ovládání
- dobrá stabilizace
- nahrávání datumu nebo času přímo do videa
- možnost manuálního nastavení ostření, uzávěrky, clony, ISO atd.
- nastavení rychlosti zoomování
- nahrávání na dvě SD karty současně
- kvalitní optika
- vzhled kamery
- zapínání kamery je umístěno v horní části kamery, tedy není po zapnutí potřeba vyklopit display
- kvalitní a velký náhledový display s vyšším rozlišení než u jiných kamer v této cenové kategorii
- hledáček s gumovou očnicí
- MADE IN JAPAN
- hmotnost do 1kg
- horší kvalita a více šumu při nahrávání za nízkého osvětlení, tedy i v místnosti s běžným osvětlením
- slabší automatické zaostřování, o dost horší za nízkého osvětlení, automatika rozostřuje
- 4K pouze 25fps
- mezi Full HD a 4K je jen malý rozdíl i na 4K monitoru
- manuální otevírání objektivu
- chybí noční režim
- pro pěknější filmování mnohdy nutnost využití manuálního nastavení
Srovnávám s předchozí kamerou prodávanou na trhu od roku 2015 - Sony fdr-axp33. U předchozí kamery byl bohužel lepší obraz za nízkého osvětlení i lepší automatické zaostřování. To přesto, že vzhled kamery byl velmi amatérský. Bohužel na ní odešel procesor a nejsou díly na opravu. Ovládání předchozí kamery bylo horší. Zvlášť velmi citlivá páčka zoomování. U zoomování bylo tlačítko spouště fotografování, o které uživatel dost často nechtěně zavadil a vytvořil fotku. U této kamery Canon HF G70 jsou tyto problémy vyřešeny dokonale. Kolébka na zoomování je mnohem lepší než páčka (od sebe/k sobě). Tlačítko fotografování je naštěstí pouze na display a o to uživatel nezavadí. Co se týče stabilizace, tak bych si nestěžoval. Běžný třes rukou stabilizátor zvládne, ikdyž se někdy může obraz kolébat. Zvažoval jsem, jestli tuto kameru dál doporučit. Při koupi této kamery jsem jsem chtěl v této cenové kategorii koupit něco pokročilejšího. Zatím se vyhýbám fotoaparátům a kamerám ve tvaru fotoaparátu. I pro okolí je důležité vidět, že vytvářím video a ne fotky. Smartphony jsem zavrhl důvodu malého optického zoomu. K tomu některé modely nahrávají do americké normy snímkování, tedy 30 nebo 60 fps. Oceňuji tvar kamery i její profesionální vzhled, díky sluneční cloně a hledáčku s gumovou očnicí. Vzhledem k velkému množství nastavení a kvalitní optice můžu tuto kameru zařadit mezi lepší přístroje.
Přesto si myslím, že by Canon měl dát více do vývoje kamer a vyladit nedokonalosti. V roce 2025 bych už očekával něco jiného. Nerozumím tomu, proč se za 10let ve stejné cenové kategorii Canon nezdokonalil k lepšímu filmování za nízkého osvětlení.
Nekomunikace s PC ani s mobilem.
skvělá