Poradna Sony HDR-CX405

Autor: iyogi.cz | Vloženo: 23.07.2015 000 13:29 | Témata: Poradna Sony HDR-CX405

iyogi.cz

iyogi.cz

Zrcadlový HDMI výstup při nahrávání?

Dobrý den, předpokládám, že bude aktivní HDMI výstup i při nahrávání, prosím o potvrzení, že to tak je. Můj hlavní dotaz ale zní, zda lze nastavit zrcadlové převrácení výstupu nebo zda HDMI výstup respektuje nastavení displeje (tj. při jeho otočení do zrcadlového zobrazení bude výstup přes HDMI taky zrcadlový) Případně pokud ne, zda existuje přístroj, který to umí.
Děkuji.

  • elviapro.cz

    elviapro.cz

    23. července 2015

    Dobrý den.
    Pokud se připojí kamera přes HDMI k TV, monitoru, nebo čemukoliv, tak obraz na tom připojeném zařízení bude vždy stejný jako na displeji a bude vždy v normální poloze - tj. neotočí se vzhůru nohama, ani zrcadlově ani jinak - to by musel umět přímo ten zobrazovač (jde to u projektorů) nebo by se TV musela otočit o 180 stupňů :-)
    Pokud vím žádná kamera od sony (alespoň spotřebková) tohle neumí. A nevím, že bych to viděl u jakékoliv byť konkurenční kamery.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • iyogi.cz

      23. července 2015 - iyogi.cz

      Díky za odpověď, ale musím nesouhlasit. Včera jsem měl v ruce Legrii R606 a ta má možnost nastavení, že displej bude zobrazovat zrcadlově, pokud je otočen ve směru natáčení. Má to logiku, když točím sám sebe, vidím se jak v zrcadle a o to mi jde. Bohužel Legria i při tomto zrcadlovém nastavení výstupu displeje současně posílá do HDMI obraz původní nezrcadlený. Kromě toho má příliš úzké nejširší ohnisko, tedy jsem ji musel vrátit. Takže pokud neumí Sony stranově převrátit ani samotný displej při vytočení proti filmovanému objektu, je to ještě větší smutek, než jsem myslel. Každopádně díky za názor. Asi budu muset otočit monitor proti běžnému zrcadlu nebo pořídit projektor.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.